понеделник, 21 септември 2009 г.

Десетокласници "тичат" към шестиците си в Добрич


Идеята за нестандартен преговор на материала е заимствана от предаването "Бягство към победата"
21.09.2009
Източник: БТВ.БГДесетокласници от добричката Професионална гимназия по туризъм проведоха нетрадиционен час по български език и литература. Те направиха задължителния преговор от миналата година не в класната стая, а на открито. Идеята заимствали от поредицата на Слави Трифонов по bTV "Бягство към победата".
Маргарита Христова е преподавател по български език и литература. Според нея учениците приемат преговора на учебния материал от миналата година като скучно и досадно занимание. За да ги мотивира решила преговорът да бъде под формата на игра, която нарекла – "Бягство към шестицата".
"Десети "А" клас е разделен на 12 отбора по двама ученици. Всеки от тях ще трябва да изпълни 23 задачи, които да провокират и да поставят на изпитание знанията на учениците, както върху пунктуация, правопис, граматика, така и върху интересни универсални образи от старогръцката митология и култура, от библейските сюжети и от старата ни българска литература", обяснява преподавателят по БЕЛ Маргарита Христова.
"Това беше най-хубавото входно ниво, което сме имали".
"И по-лесно се запомня. Под формата на игра по-лесно се запомня, отколкото да седнеш да учиш", смятат децата.
Първите два отбора в "Бягство към шестицата" ще получат отличната оценка.