сряда, 22 май 2013 г.

ПОСЛЕДНАТА ТАЙНА НА ФРЕДИ МЕРКЮРИ

Последната тайна на Фреди Меркюри

Под покрива на театър „Възраждане“ неотдавна се роди спектакълът

Последната тайна на Фреди Меркюри

Пиесата е под режисурата на познатия на пловдивчани
Съни Сънински („Охранители“, „Плажът“ и др.)

Хронистите не могат да постигнат консенсус по много въпроси, един от които е имал ли е Меркюри страстна връзка с великия балетист Рудолф Нуреев или двамата изобщо никога не са се срещали. Точно тази предполагаема връзка (ре)конструира пиесата на Ирина Гигова „Последната тайна на Меркюри“. Текстът превръща противоречивото житие на певеца в метафора за съдбата на артиста: да е винаги на показ, но почти никога себе си. Пиесата е за пътя на едно човешко същество към друго, за самотата на твореца и за манипулациите, на които е подвластен човекът на изкуството. Тя задава въпроса: „Ами ако…?“

Един ден на вратата в дома на Рудолф Нуреев – екзотичният и магнетичен Бог на световния танц, потропва един друг Бог – този на роксцената – Фреди Меркюри. Фреди е дошъл при кумира си от младини с една ужасяваща тайна и с една неизпълнима молба… Той е като оголен нерв; той е гневен, уязвим,изискващ, умоляващ… той е един Фреди, абсолютно различен от образа си пред публиката, сякаш фалшиво изграден… от кого? Руди на свой ред е арогантен, мнителен, агресивен и свенлив едновременно, ироничен и чувствителен. Ще изпълни ли той молбата на Фреди, ще влезе ли в една от многото лъжи, с които без друго е преплетен животът и на двама им? Два ангела в черно и бяло и спомен за влюбена жена допълват този моментен кадър от богатите на събития и емоции биографии на двете легенди. В решението на режисьора Съни Сънински Фреди се изпълнява от двама актьори – Свежен Младенов и Анатоли Лазаров. Рудолф Нуреев е Георги Златарев.

Сценография и костюми: Невяна Кавалджиева
Асистент на сценографа: Лидия Бабунова
Хореография: Мила Искренова
Музикална среда и оригинална музика: Тодор Стоянов
Фотограф: Емил Добрев

Само на 6 юни от 21. 00 ч. на сцената на лятно кино „Орфей“ | ПЛОВДИВ
ще видите актьорите: Свежен Младенов, Анатоли Лазаров, Георги Златарев, Мариана Жикич, Филипа Балдева, Яна Кузова в спектакъла „Последната тайна на Фреди Меркюри“.

Билети на цени от 10 до 15 лв. на касата пред Община Пловдив, тел. 032 33 65 33. За колективни заявки: 0888 502 101.

Връзка за изтегляне на ИНТЕРАКТИВНА ПРЕЗЕНТАЦИЯ (12 MB) с мултимедиен модул.
Използвайте десния бутон на мишката и изберете опцията за запазване на Вашия компютър.