събота, 26 април 2014 г.

ГАСТРОЛ В ПЛОВДИВ НА СПЕКТАКЪЛА „ПОСЛЕДНИЯТ ЯНКИ“

Артър Милър | „Последният янки“ border=

ПОСЛЕДНИЯТ ЯНКИ
на АРТЪР МИЛЪР
Участват познатите и обичани български актьори:
МАРИЯ КАВАРДЖИКОВА, АЛБЕНА КОЛЕВА,
ГЕОРГИ СТАЙКОВ И СТОЯН АЛЕКСИЕВ
Представлението гостува в Пловдив
на 18 май (неделя) от 19 ч.
на сцената на Дом на културата
„Борис Христов“.

Мария Каварджикова познаваме от редица филми: „Хайка за вълци“, „Дървото на живота“, „Жребият“, „Дом за нашите деца“ и мн. др. Изиграла и многобройни силни образи на театралната сцена. Тя е част от трупата на Народен театър „Иван Вазов“.
Албена Колева е не само дъщерята на незабравимия Тодор Колев, но и актриса със силно присъствие в редица театрални спектакли на сцените на Плевен, Сливен, Благоевград, Хасково, Пазарджик и София. Тя е част от трупите на Народен театър „Иван Вазов“ и Сатиричен театър.
Георги Стайков – любимецът на цяло поколение българи със запомнящата се роля във филма „Вчера“. Наредил в ковчежето си от от роли и тези във филмите: „Къде е Маги“, „Седем часа разлика“, „Под прикритие“, „Мисия Лондон“ и мн. др. В театралното поприще с редица роли на сцените на Лондон, Стокхолм и в България.
Стоян Алексиев изиграл десетки роли в киното. Създал по незабравим начин образа на Алеко Константинов в „Бай Ганьо тръгва из Европа“, познат от „Хъшове“, „Патриархат“ и мн. др. филми. Част от трупата на Народен театър „Иван Вазов“ и пресъздал там по неповторим начин роли в пиесите „Идеалният мъж“, „Полет над кукувиче гнездо“ и мн. др.

Ивайло Христов е режисьор на спектакъла „ПОСЛЕДНИЯТ ЯНКИ“ и с този звезден състав реализира премиерата на 27 март 2014 г.

„Аз считам театъра за сериозна професия, която прави или би трябвало да направи човека по-човечен, което значи по-малко самотен“ (Артър Милър).

БИЛЕТИ В БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР ПРЕД ОБЩИНАТА, ЦЕНИ 10 и 12 лв.

Начало