петък, 12 февруари 2016 г.

НОВО НАЧАЛО ЗА СТАРИТЕ ШРИФТОВЕ

• Font • Шрифт • Bogorov

Шрифтът БОГОРОВ е дигитална реплика на използвания в първия български информационен и общообразователен вестник „Български орел“ шрифт. Аналогичен като начертания е и шрифтът на Ботевия вестник „Дума на българските емигранти“.
Шрифтът БОГОРОВ е все още в процес на разработка.Осъвременяването на шрифтове в съответствие с тенденциите за развитието на българската кирилица е наистина удоволствие, но и много, много трудоемко занимание. А създаването на нов шрифт понякога изисква повече от година търпеливост и настоятелност. За да останат повечето шрифтове със свободен лиценз за безплатно ползване, бих искал да разчитам на щедростта на дарителството. Предварително благодаря на всеки за проявеното разбиране.Стефан Пеев

Шрифтове със свободен лиценз, разработени в издателство КОНТЕКСТ на основата на съвременната български типография, можете да намерите, разгледате и свалите от FONTLIBRARY.

Fonts under OFL (SIL Open Font License), developed by CONTEXT Publishing and based on contemporary Bulgarian typography, you can find, view and download from FONTLIBRARY.

Начало