неделя, 16 февруари 2014 г.

НОВ ХИТ НА ТЕДИ МОСКОВ ГОСТУВА В ПЛОВДИВ

Теди Москов | Професия Лъжец

Ако сте се забавлявали с героите от „Улицата“, ако нямате съмнение, че ТЕДИ МОСКОВ е запазена марка за качество с ярък провокативен стил, то Вашето място е сред публиката на новия хит на Москов.
Само на 10 март (понеделник) от 19 ч. на сцената на Дом на културата „Борис Христов“ гостува най-новото заглавие на ТЕДИ МОСКОВ – „ПРОФЕСИЯ ЛЪЖЕЦ“.
“Професия Лъжец” черпи вдъхновение от книгата на Джани Родари “Джелсомино в страната на лъжците”. Костюмографията е на Свила Величкова и е принос към номинацията на уважаваната сценографка за тазгодишните награди „Икар“. Плетеницата от импровизации създават актьорите от Държавен куклен театър Варна: Красимир Добрев, Боян Стоянов, Галин Гинев, Вера Стойкова, Диана Цолевска, Стоян Стоянов, Евгения Василева, Екатерина Василева.

“Професия лъжец” е шеговит политико-исторически прочит на клиширани събития от нашето минало. Действието се развива в Сърбългърмъния – обобщен образ на балканските държави и техния манталитет. В сценичното решение са вплетени и видео миниатюри на Джони Пенков, и закачки на Радой Ралин от старите кинопрегледи.

“С артистите от Държавен куклен театър - Варна сме готови да преминем заедно през какво ли не – да се смеем, да страдаме, но да постигнем нещо леко и весело. Куклените артисти са отлично подготвени за импровизация и изграждане на сценарий по време на репетиции, както аз правя. Моят театър не е основан на причинно-следствената връзка, а на асоциативната и е най-трудният вид театър, затова го правя с подготвени артисти”, казва за работата си с варненската трупа Теди Москов.
Това е третият спектакъл, който Теди Москов прави с трупата на Държавен куклен театър – Варна. Досегашните му две постановки „Възгледите на един пън” и „Красотата спи” му донесоха награди „Варна” и „Икар”.

БИЛЕТИ В БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР ПРЕД ОБЩИНА ПЛОВДИВ ОТ 16 ФЕВРУАРИ.
ИНФОРМАЦИЯ И КОЛЕКТИВНИ ЗАЯВКИ НА 032/ 33 65 33

Начало