събота, 5 октомври 2013 г.

ТРИ В ЕДНО

Мариус Куркински

В разговора си с Виолета Цветкова за ТРУД.БГ Мариус Куркински споделя:
„Вече наистина не мога да бъде сигурен в това, как се управлява светът. Не знам кой го прави и как, но не може да не е преднамерено. Казват ми: „Абе ти какво говориш за разни конспирации, за не знам какво си?!“ Отказвам вече да мисля. Не знам как се ръководи - като го гледам, е такова положението, защото вижте до какво са доведени хората. Не е ли преднамерено?! Това грабене на пари, това крадене, това унижение на народа, и то с такава, много силна, видима омраза - не е ли преднамерено?! Всичко това е програмирано, всичко е парцелирано...“.
Уважавам човека и твореца Мариус Куркински, но съм много далеч от идеята за конспирации. Затова се опитвам да събера ТРИ В ЕДНО: три извадки от обществения ни живот, които са част от една картина.

MEDIAPOOL.BG ни информира, че правителството търси
„между 35 и 40 млн. лв., за да раздаде коледни надбавки на най-бедните пенсионери. От това дали ще се намерят тези средства, зависи по колко пари ще бъдат раздадени и на каква част от 800-те хиляди възрастни хора, които получават пенсии под 200 лева“.
И накрая – ТРУД.БГ съобщава, че
„Жилищна кооперация на ул. „Колня Товар“ 5 във Велико Търново дължи над 40 млн. лв. на държавата.
На един и същ адрес там са регистрирани 15 фирми, които, без да имат и един служител, нито пък техника, по документи отчитат повече от половин милиард лева оборот. Кооперацията е известна като блока на дедесарите. Дружествата от „Колня Товар“ фалират едно след друго и оставят милиони левове ДДС пасив“.
На въпроса на Мариус Куркински кой ни управлява, отговорът е: „Управлява ни алчността“. Тя няма раса, националност, възраст, пол. Отличава се с ехидност, безцеремонност, лицемерие. Не можеш да я заведеш на театър и трудно се поддава на превъзпитание. Законът не е сляп за нея, но е трудно уловима.
На въпроса на правителството откъде да се намерят 40 млн. за надбавките на пенсиите за Коледа, отговорът е – от блока на дедесарите в жилищната кооперация на „Колня Товар“ 5 във Велико Търново.
Но това вероятно не може да се случи, защото алчността умее да си служи с инструмента на корупцията.
Така се завъртаме в омагьосания кръг на алчността, изпитваме усещането за безсилие и започваме да вярваме, че някакъв вид конспирация прави живота ни нещастен. А истината е, че възможните надбавки за пенсионерите са потънали в джобовете на една шепа хора. Тези хора не управляват света. Но принципът на алчността и кражбата, на разхищението и безотговорността превръщат трите отделни картини в нерадостния пейзаж на нашето ежедневие, създавайки измамното усещане, че сме жертва на конспирация.
Ако някак си можехме да спрем кранчето на алчността, средства биха се намерили за всички.

Стефан Пеев
Източник на данните: 24 ЧАСА
Начало

Няма коментари:

Публикуване на коментар