неделя, 4 декември 2011 г.

ЛЮБОВТА НИ ПРИЗОВА


текст Петър А н а с т а с о в
аранжимент Иван Б о ш е в
музика Велислава Б а к ъ р д ж и е в а
изпълнители Велислава Б а к ъ р д ж и е в а, Борислав В ъ л ч а н о в

Нас любовта ни съхрани за бели и за черни дни,
дари ни с мир и свобода и ни предпази от беда.

Нас любовта ни утеши и с грях леглото ни постла,
насити нашите души, насити нашите тела.

Изглади твоя грапав нрав и те направи величав,
шлифова моя сляп талант и ти поднесе диамант.

Нас любовта ни извиси, помилва ни и ни спаси
от зависти и думи зли, от заговори и стрели.

Нас любовта ни призова и трябваше да се явим,
светът не вярваше в това, че можем да го победим.

Но ето го сега мълчи, мълчи, безсилен да ни заличи
и даже някакъв закон ни прави в тъмното поклон,
ни прави в тъмното поклон.

Но жива ли е любовта, живеят нашите тела и нашите души
и няма кой да разруши ликуващите дух и плът
и всеки път – за първи път, и всеки път за първи път!


Повече за авторката на музиката и за диска ѝ „Изпята поезия“ – на КНИГИТЕ.НЕТ.

7 коментара:

  1. страхотно, много красиво, поздрави до всички и до скоро

    ОтговорИзтриване
  2. Невероятно красиви пейзажи и са прекрасен фон на тази песен. Текста е много смислен и поетичен - нещо рядко срещано в днешно време. "Нас любовта ни призова и трябваше да се явим,светът не вярваше в това, че можем да го победим." - това е стиха, който най-много ми хареса. Като романтична душа си падам по идеалистичната любов.

    ОтговорИзтриване
  3. Невероятни стихове! Точно това търсех за текст сватбен обет и вричане в любов. Даже имах идеята част от обета да е и част от поканите, а тези стихове много ми харесаха. Може да ги посъкратя малко, защото не съм планирала да е нещо дълго. Но като текст и начин на изразяване е точно това, което търся :)

    ОтговорИзтриване
  4. "Но жива ли е любовта, живеят нашите тела и нашите души и няма кой да разруши ликуващите дух и плът и всеки път – за първи път, и всеки път за първи път!"...невероятен текст, много силен и разчувстващ се. Начина по който пеят е просто уникален, зашеметяващ.Имат страхотни гласове и двамата.Поздравления за Петър Анастас в ,който е автора на тази творба.Музика на Велислава Бакържиева е уникална. Даже ми се доходи на опера слушайки я тази песен.

    ОтговорИзтриване
  5. Искам да поздравя всички, които имат заслугата за тези прекрасни стихове. И на текстописеца Петър Анастасов и на аранжимент Иван Бошев, както и на музиката на Велислава Бакърджиева и на това прекрасно на изпълнителите Велислава Бакърдиева, Борислав Вълчанов.Звучи красиво и изтънчено, много вдъхновяващо и истинско."Изглади твоя грапав нрав и те направи величав,шлифова моя сляп талант и ти поднесе диамант."любовта ни кара да бъдем съвършени."Но жива ли е любовта, живеят нашите тела и нашите души"тя винаги е жива и е вътре в нас.

    ОтговорИзтриване
  6. "Нас любовта ни извиси, помилва ни и ни спаси
    от зависти и думи зли, от заговори и стрели." страхотен текст, и на места даже ми заприличва като изказвания от Библията.Хубаво пеят, взимат добре височините.Песента е силна с приятна мелодия - романтична.Благодаря за песничката, не съм я чувала до сега.Трябва да я пуснете в някой сайт като youtube , за да намери по голяма популярност."Но жива ли е любовта, живеят нашите тела и нашите души
    и няма кой да разруши ликуващите дух и плът
    и всеки път – за първи път, и всеки път за първи път!"разкошно и вдъхновяващо като ги чета тези думи.Поздравявам авторката и й пожелавам още много произведения.

    ОтговорИзтриване
  7. "Нас любовта ни съхрани за бели и за черни дни, дари ни с мир и свобода и ни предпази от беда."Свободата е едно от най-важните неща за които сме се борили и продължаваме да го правим.

    ОтговорИзтриване