сряда, 20 януари 2010 г.

Четенето е безкрайно по-забавно от ученето

Четенето е безкрайно по-забавно от ученето, убеден е Станьо Желев, ученик от осми клас в Американския колеж в столицата. Симпатичният младеж направи непринуденото си признание в ефира на БТВ, коментирайки връчената му читателска награда.

Източник: КНИГИТЕ.НЕТ

KNIGITE.NET • Интернет книжарница


На пръв поглед безобидна и откровена позиция на млад човек? А на втори? На втори поглед безобидността постепенно се превръща в отдавна позната оценка, че образованието ни не успява да достигне до света на младите хора и се разминава съществено с личностното им развитие. Младият човек свиква да гледа на училището като на необходимо зло, без което не може, но което пък лесно може да загърби, като открие „истинското“ си аз извън образованието. И понеже живеем в свят на плурализъм, трудно можем да се надяваме извънучебният избор на повечето ученици да е подобен на този на Станьо Желев.

Споделете и своя коментар за състоянието на образованието у нас, своите виждания за пътищата и пътеките на промяната, за книгите, които служат на образованието, и за тези, които му пречат.


 RSS

Няма коментари:

Публикуване на коментар