петък, 27 септември 2013 г.

НАЙ-СТРАШНАТА ДЕМОГРАФСКА КРИЗА | САМО ЗА МЪЖЕ

Семейство

Демографията е наука, която не ни тревожи, докато се чувстваме сигурни в ежедневието, и която сериозно ни смущава, когато усетим, че сме в криза. Заплахата, която наднича зад демографските заключения, че: „През 2020 г. ще бъдем под 7 млн. – колкото през 1946 г., когато е било първото преброяване на населението след Втората световна война“ не е притеснителна за мен – Дания е държава с 5,5 млн. население и въпреки това датчаните живеят по-добре от нас. Решение има и по въпроса как намаляващият брой на хора в трудоспособна възраст е в състояние да издържа хората на пенсионна възраст. Макар да изглежда утопично, то е единствено – повишаване производителността на труда и рязко ускоряване разстежа на икономиката.
Но истинската заплаха за обществото е в 10-те процента: тоест в това, че „сред напускащите страната жените са повече от мъжете с 10%“.
Така че не ни остава нищо друго освен като мъже да се замислим как да обичаме жената до себе си, как да я накараме да се почувства готова да споделя с нас и радост, и грижа. Не се ли научим да обичаме истински, в близките десетилетия ще сме изправени пред най-страшната демографска криза – да се радваме сами на себе си.

Стефан Пеев
Източник на данните: 24 ЧАСА
Начало

Няма коментари:

Публикуване на коментар