неделя, 30 юни 2013 г.

20 МЛН. ИНВЕСТИЦИЯ В КУЛТУРАТА НА ПЛОВДИВ


26 април 2013 г.
Откриване на Градския дом на културата
„Борис Христов“ в Пловдив

Почти ежедневна гледка
след 26 април 2013 г.
пред Градския дом на културата

След шест години ремонт, 20 млн. лева разходи, няколко неспазвания на сроковете, странен договор за реконструкция Градският дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив беше открит на 26 април 2013 г.
Отвори врати за два дена и ги затвори отново.
А вътре някой получава заплати.

Междувременно...

Бяха приети такси за наем, които набързо бяха прегласувани в посока надолу:
С 35 гласа "за", 0 "въздържал се" и 1 "против" общинските съветници на Пловдив приеха намаляване на таксите за ползване на помещения в обновения ГДК "Борис Христов", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Обявената за стопанска дейност цена от 16.50 лв. без ДДС на кв.м пада на 10 лв. без ДДС. Концертната зала ще се ползва срещу 500 лв. без ДДС. Кметът Иван Тотев съобщи, че на сесия на ОбС някои от наемите за помещенията и залите на ГДК ще бъдат коригирани надолу. За продажба на билети в билетния център таксата е 24 лв. на ден. В залата до 100 места ще се плаща 288 лв. дневно, а за мероприятия в залата до 80 места - 240 лв. на ден.
Равносметката:

На площ от 12 декара е разположена концертна зала с 550 места, 2 конферентни, 2 танцови и 2 изложбени зали, кино, звукозаписно студио, шивашко ателие за сценични костюми и 92 обслужващи помещения, включващи съблекални, гримьорни и бани, които живеят своя живот на всекидневни амортизационни отчисления.

Питам се, дали някой икономически компетентен специалист може да изчисли след колко години ще се върне тази инвестиция в културата.

Стефан Пеев

Няма коментари:

Публикуване на коментар