неделя, 20 септември 2009 г.

Роман за Фердинанд печели конкурс „Развитие“


„Ex oriente lux, От изток иде светлината", Стефан Бакърджиев
Източник: НЮЗ.БГ



Стефан Бакърджиев спечели голямата награда на конкурс „Развитие" за непубликуван български роман.
В осмото издание на конкурса се явиха 71 текста, от които журито - проф. Ивайло Знеполски, Алек Попов и Георги Господинов - номинира пет.
Романът на Бакърджиев „Ex oriente lux, От изток иде светлината" спечели наградата в спор с Александър Джоганов - „Крачолов", Волен Митев - „Добрият, лошият...и Мария", Десислава Димова - „Портрет на художника като млад", Йордан Бозушки - „Изкуството да ни се случват хубави неща".
Да си сред номинираните според главния редактор на news.bg Милослав Йосифов е категорично доказателство за качеството на представените от авторите текстове.
На церемония в столичната книжарница „Пингвините" председателят на журито проф. Знеполски обяви победителя, а председателят на организатора на конкурса фондация „Развитие 21", Александър Александров, връчи на Бакърджиев статуетката на конкурса.
Победителят получава още 5 хиляди лева и договор за издаване на романа.
Интересът към конкурса продължава да бъде много голям, заяви проф. Знеполски. Той изрази изненадата си колко много хора искат да се изразят чрез роман. Другото, което прави впечатление, това е обогатяване на географията на пишещите, заяви още той и подчерта, че голяма част от романите идват от различни краища на страната.

Няма коментари:

Публикуване на коментар