четвъртък, 11 август 2011 г.

АКО СМЕ ЧЕСТНИ СЪС СЕБЕ СИ

Образованост
Ако сме честни със себе си, трябва да си признаем, че всички форми на социално общуване през мрежата по-скоро попълват нашата осведоменост, но рядко развиват нашата образованост.
Разбира се, ако се научим да правим разлика между осведоменост и образованост.
Стефан Пеев

2 коментара:

  1. Социалните мрежи не са ли създадени точно за това? Ако искаме да се образоваме има много други начини, форми и средства! Да не би разговор над чаша бира да повишава нашата образованост?

    ОтговорИзтриване
  2. И все пак дигиталните медии подобряват, ускоряват и обогатяват общуването и трупането на знания. Няма човек който да ме убеди, че хората в определени групи по интереси не споделят по-бързо и качествено техническа или научна информация и сверяват часовника си с други по-добри и по-напреднали в определена сфера.
    Дигиталните медии правят образованието по-интерактивно и трупането на знания по-лесно и приятно. А социалните мрежи не са нищо повече от средство на дигиталните медии за събиране на хората в групи по интереси където да се събира информация по определени теми или групи от приятели където да споделят знание по определена тема интересна на групата.

    ОтговорИзтриване